Pasta Borghese

GRATINERAD PASTA MED SALAMI OCH SALAMICHIPS

4-6 personer

ca 400 g pastaskruvar eller makaroner
300 g Pick salami
2 äggulor
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
salt, peppar
ströbröd
tunnar skivor salami
finhackad gräslök
smör

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan mjuk och låt den rinna av ordentligt. Vispa äggulorna med grädden. Vispa äggvitorna hårt. Blanda pastan med salamin och äggrädden. Salta och peppra. Vänd ner äggvitan och blanda väl men försiktigt. Häll blandningen i en smord ungsfast form, strö ströbröd över och grädda tills fyllningen stannat och ytan är gyllenbrun, ca 30 minuter.

Salamichips: Sätt ugnen på 250 grader, lägg mycket tunna slalamiskivor på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ta ut och låt skivorna kallna, de ska vara stela och frasiga, ställ dem dekorativt på gratängen och servera den överströdd med gräslök och med brynt smör.